1. Kies uw lening
Doel van de lening:

Gewenst bedrag:

Voorgestelde aflossingstermijn:
60 maanden x € 223,86
3. Uw lening
Maandelijkse aflossing:
€ 223,86
Totaal ontleend bedrag

€ 10.001,00
Looptijd van de lening:

60 maanden
Jaarlijks kostenpercentage 12,99%
4. Voorbeeld lening op afbetaling
Leningsbedrag: € 7501
Duurtijd: 48 maanden
Maandbedrag: € 188,66
Jaarlijks kostenpercentage: 9,99%
Debetrentevoet: 9,99%
Totaal terug te betalen: € 9055,68
5. Duurtijden leningen
Lening van €5.001 tot €7.500: van 36m tot 42m
Lening van €7.501 tot €10.000: van 36m tot 48m
Lening van €10.001 tot €15.000: van 36m tot 60m
Lening van €15.001 tot €40000: van 36m tot 84m
Lening van €40.001 tot €99.000: van 36m tot 240m

Het minimum bedrag is €5.001
Het maximum bedrag is €125.000

Ons minimale JKP = 7,49%
Ons maximale JKP = 9,99%

Geld lenen als u op de zwarte lijst staat

Interkrediet - geld voor u ondanks betalingsachterstand

Op de zwarte lijst en toch geld lenen: het kan bij Interkrediet

Als u door betalingsachterstand op de zwarte lijst terechtkomt, kunt u toch nog geld lenen, op voorwaarde dat u eigenaar bent van een huis of een appartement. Dat vastgoed mag zelf niet te zwaar financieel belast zijn en dient als onderpand. Toegegeven, als u geen eigendom hebt, is een nieuwe privé-lening moeilijk.

Krediet opnemen terwijl u op de zwarte lijst staat, is niet zonder risico. Berekenen hoeveel geld u kunt lenen wanneer u op de zwarte lijst staat is specialistenwerk: doe daarom een beroep op de financiële experts van Interkrediet.

Wilt u meer informatie over eigenaarskrediet? Klik hier en vul het formulier in voor een afspraak om de mogelijkheden van geld lenen ondanks de zwarte lijst rustig te bespreken.

Meer informatie nodig? Bel of mail ons: 03.866.59.51 - info@interkrediet.be

Welke zwarte lijst houdt u tegen om geld te lenen?

Kredietverstrekkers in België moeten ieder consumentenkrediet, persoonlijke lening of hypothecair krediet aan particulieren melden aan de Nationale Bank van België. Die melding komt in een database, die dezelfde kredietgevers raadplegen als u zich tot hen wendt voor een (nieuwe) lening. Zo zien ze onmiddellijk welke financiële verplichtingen u hebt en of u als kandidaat-kredietnemer in aanmerking komt.

Als u voor één of meer lopende leningen een betalingsachterstand hebt van 3 maanden moet uw kredietinstelling de achterstallige betalingen aan de Nationale Bank melden. U wordt dan beschouwd als een wanbetaler en komt op een lijst met probleemkredieten terecht, de zogenaamde ‘zwarte lijst’.

De zwarte lijst is geen strafmaatregel of een schandpaal. Integendeel, het is een instrument in de strijd tegen overmatige schulden. De lijst beschermt niet alleen kredietverstrekkers, maar ook consumenten tegen het risico lopen van leningen die ze niet kunnen terugbetalen. Denk niet: 'ik sta op de zwarte lijst' maar denk 'ik word beschermd door de zwarte lijst'.

Als u op de zwarte lijst staat, kunt u geen bijkomende lening meer afsluiten. U moet eerst de betalingsachterstand wegwerken en pas een jaar later wordt u definitief van de lijst geschrapt.

Klik hier voor meer informatie over de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België.

Belgische kredietleveranciers zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging van het Krediet en brengen informatie over probleemkredieten samen in een database. Iedere aangesloten kredietmakelaar of bank kan daarin opzoeken of een bepaalde kandidaat-kredietnemer vroeger al kredietproblemen had.

Klik hier voor de website van de Beroepsvereniging van het Krediet (geldverstrekkers).

Wilt u meer informatie over geld lenen bij terwijl u op de zwarte lijst staat? Neem gerust contact op met ons voor professioneel advies: 03.866.59.51 - info@interkrediet.be

Toch een extra lening ondanks de lijst met probleemkredieten

In principe kunt u geen extra geld lenen als u op de zwarte lijst staat. Maar op die lijst staan is geen strafmaatregel. Er zijn nog een paar mogelijkheden om geld te lenen, zelfs zonder eigendom:

  • Onderhands krediet opnemen bij familie of vrienden. Duidelijke afspraken zijn hierbij levensbelangrijk, omdat gedoe met geld vaak de goede verstandhouding in de familie of de vriendschap onder druk zet.
  • Een snelle lening afsluiten voor een laag bedrag. Dat soort kredieten worden meestal online geregeld, zonder te controleren of u op de zwarte lijst staat. Het gaat om relatief kleine bedragen en ook de looptijd is kort. Vaak betaalt u geen interest maar dossierkosten plus extra kosten - voor spoedoverboeking, voor garantstelling - waardoor dit soort leningen erg duur worden. Lenen kost in dit geval véél geld en u loopt veel meer het risico om schuld op schuld te stapelen. Klik hier voor meer informatie over de gevaren van dit soort kredieten, van de federale overheidsdienst Economie.
  • Een krediet op afbetaling met hypothecaire waarborg. Die is mogelijk als u eigenaar bent van een vastgoed: een huis, een appartement of bouwgronden. Zelfs als u er al een langlopende hypotheek op hebt, zolang u die al gedeeltelijk en stipt hebt afbetaald. Dat bewijst dat uw eigen inbreng in orde is. Het is het beste als u dit krediet combineert met een budgetherschikking, waarbij u een aantal of alle lopende kredieten samenbrengt tot één lening die langer loopt maar u per maand meer financiële ademruimte laat.

Kredieten samenvoegen tot een lening op afbetaling met hypothecaire waarborg is werk voor specialisten. Wij van Interkrediet overlopen graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Klik hier en vul het formulier in voor een gesprek over uw lening.

Klik hier voor een simulatie van een lening voor het bedrag aan geld dat u wilt lenen ondanks de zwarte lijst.

Hebt u dringend informatie nodig over geld lenen ondanks een betalingsachterstand? Of hebt u dringend geld nodig terwijl u op de zwarte lijst staat? Bel ons - 03.866.59.51 - of stuur ons een e-mail - info@interkrediet.be

Een geldlening bij Interkrediet als tweede kans

Problemen met geld komen in alle lagen van de bevolking voor en hebben weinig te maken met afkomst, opleidingsniveau of beroep. Vaak is het gewoon pech hebben. De zwarte lijst beschermt kredietverstrekkers én kredietnemers tegen leningen die niet terug te betalen zijn. Een melding op de zwarte lijst is lang niet altijd een slechte zaak.

Interkrediet kan u bijstaan met extra krediet als u eigenaar bent van een vastgoed. Met een eigendom is een extra lening vaak wel mogelijk. Door de groepering van uw lopende kredieten in een eigenaarskrediet houdt u één maandelijkse aflossing over, aangepast aan uw financiële mogelijkheden. Dat is een belangrijke stap naar een goed beheer van uw bestaansmiddelen en meer financiële ademruimte, terwijl uw hypothecaire lening veilig is.

Neem contact op met Interkrediet voor informatie over geld lenen terwijl u op de zwarte lijst staat. Klik hier voor het formulier om een afspraak over geld lenen te maken of bel ons meteen: 03.866.59.51